Lichtpuntjes: soms zijn ze groot, soms zijn ze klein, je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn

Energetisch coachen kan jouw kind helpen

Over mij

Ik ben Mathilde Hoogers en ik ben 48 jaar. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, een tiener van 14 en een jongen van 10 jaar oud. Al van jongs af aan wist ik dat ik ‘later’ met kinderen wilde gaan werken. Al vroeg haalde ik jonge kinderen uit de buurt op om mee te gaan spelen of om even op te passen. Ik merkte al snel dat ik me goed kon inleven in jonge kinderen en dat ik mezelf kon zijn bij ze.

Na de Mavo ben ik dan ook de opleiding Agogisch werk gaan doen, waar ik helemaal op mijn plek was.

Ook al heel jong merkte ik dat ik erg gevoelig was voor sfeer, bijvoorbeeld als er ruzie was in de klas of als een leraar ‘boos’ was. Ook voelde ik zonder dat iemand dat zei hoe diegene zich voelde. Aan het einde van de basisschool en in de pubertijd wist ik daar totaal niet mee om te gaan. Ik betrok de meeste dingen op mezelf en werd  hier erg onzeker van. Gevolg was dat ik me als het ware onzichtbaar heb gemaakt om zo enigszins te kunnen blijven staan in deze roerige periode. Ik had last van de vele prikkels en achteraf gezien heb ik veel gecompenseerd door me af te sluiten om niet overweldigd te raken.

“Je kan niet van elk kind een ster maken, maar je kan ze wel allemaal laten stralen”

Indigo en nieuwetijds kinderen

Dit laatste zie je vaak terug bij hoog gevoelige kinderen  (ook wel indigo en nieuwetijds kinderen genoemd) en ik ben dan ook, mede door mijn ervaring met hoog gevoelige kinderen op de buitenschoolse opvang, geïnteresseerd geraakt in het begeleiden van deze kinderen.

Ik ben hiervoor de basis opleiding voor kindercoach gaan volgen bij Tea Adema. Een geweldig goede kindercoach met heel veel ervaring en een nuchter kijk op dingen. Hierdoor kreeg ik de smaak te pakken en werd mijn motivatie om kinderen individueel te gaan begeleiden alsmaar groter.

Omdat ik de laatste jaren merkte dat ik me steeds meer intuïtief ontwikkelde en veel  bij kinderen, maar ook bij volwassene op het spirituele vlak aanvoelde, ben ik onlangs de opleiding energetisch kindercoach en creatief kindercoach gaan volgen. Hier heb ik geleerd om mijn gevoel te volgen wat betreft begeleiding van kinderen ( Wat ik ook altijd wel al deed, maar me niet altijd  bewust van was)

Kinderen zijn ontzettend puur en ik ben elke keer weer verrast om te merken hoe veerkrachtig kinderen zijn en hoeveel talenten ze hebben. Hoe ik met een beetje hulp, invoelen, een luisterend oor, maar vooral iemand nemen zoals hij is, een kind weer kan laten stralen.